Avaluació : Perfil pragmàtic (Dewart i Summers)

Dewart i Summers

Què és  i com l´empr ?

És un qüestionari per  a pares  que valora pragmàtica en nins .Té trenta-cinc preguntes (sí , és un poc llarg però em val la pena passar-lo). Està dividit en quatre blocs : A) Funcions comunicatives , B) Resposta a la comunicació , C) Interacció i conversa , D) Contexte .

A on el pots  trobar ? .

Els autors d´aquest qüetstionari són Hazel Dewarts i Susie Summers .Tenen una pàgina a internet (en anglès) a on podeu trobar el qüestionaris originals   per nins (The pragmatics profile of everyday communications skills in children)  i  adults (the pragmatics profile of every day communications skills in adults) . Si mires al manual trobaràs  al capítol dos està dedicat de forma breu al desenvolupament d ´habilitats pragmàtiques des dels nou mesos fins als set anys .

El que vos deix aquí (el que hi ha a internet és una modificació posterior ) el vaig trobar al llibre  “Propuesta curricular en el área de lenguaje” . Autora : Juana MªHernández Rodríguez .Edit : CEPE (pag 73-92) és a on trobar el qüestionari traduït al castellà .

Per a què m´agrada ?

Dona molta d´informació sobre l´ús del llenguatge que fa el nin  a altres entorns que no són l´escolar i/o  de “gabinet” . M´agrada tant per nins que tenen molt poc llenguatge com per nins que ja en tenen .

Descarregar qüestionari Dewarts i Summers

Demà dilluns … Bona setmana a tots!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s