Pictoapliaciones

Portada

Què ès Pictoaplicaciones?

Són una sèrie d’aplicacions gratuïtes , la seva utilització és molt senzilla i tenen com a punt en comú l’ús de pictogrames d´ARASAAC .

Qui les dissenya i desenvolupa?

El Grupo Promedia que realitza tant dissenys web com el desenvolupament d’aplicacions per a web , mòbils i social media a Galícia.Totes les aplicacions estan desenvolupades per Aplex Factory , la divisió per al desenvolupament d’aplicacions pròpies de Grupo Promedia SMPE .

A qui es dirigeixen?

Van dirigides tant a pares com a professionals que treballen amb nins amb dificultats de comunicació i llenguatge que necessiten l´ús de SAAC.

 

Quines aplicacions han desenvolupat?

Pictotraductor , Pictoagenda , Pictocuentos i Pictosonidos.

Pictotraductor

 És una aplicació que et permet fer qualsevol frase que necessitis amb pictogrames  de forma molt ràpida . Si ets un usuari registrat pots guardar-les , fer recerques entre totes les que tenguis emmagatzemades , imprimir-les , enviarles-les per correu electrònic i compartir-les tant a Facebook com a Twitter.

Estiu!

Estiu!

A més…

Encara que Pictotraductor no tengui aquesta finalitat et pot servir per crear un munt de material per a treballar fonètica i fonologia de forma molt fàcil i ràpida (ho explic en la següent entrada).

Pictoagenda

Pictoagenda serveix per a organitzar de forma visual les activitats o l’organització del dia . Pots acompanyar el pictograma amb diferents gràfics: tick verd per a indicar que s’ha realitzat l’activitat correctament , aspa vermella per indicar una activitat prohibida o que en aquest moment no s’ha de realitzar , aspa negra per indicar que l’activitat no es podrà realitzar i una fletxa vermella per indicar que l’activitat s’està realitzant en aquest moment .

Gràfics Pictoagenda

Gràfics Pictoagenda

Pictosonidos

 

Es tracta d’una aplicació que agrupa vocabulari senzill  dividit en vint-i-cinc categories semàntiques . Aquest vocabulari està relacionat amb objectes , accions , éssers vius , entorn (carrer , supermercat…) , habitacions de la casa (dormitori , cuina…) , emocions …

Pictosonidos categories.

Pictosonidos categories.

A totes les categories acompanya el pictograma amb la paraula escrita . Si piques a “*play” et diu el nom . En algunes d’aquestes categories acompanyen el pictograma amb un so a més del nom . La categories que van acompanyades d’onomatopeies són les següents : A la granja , al zoo , animals aquàtics , altres animals , els insectes , transports i instruments . En els verbs que poden anar acompanyats d’onomatopeies han inclòs també el so corresponent (ej : rentar els plats , jugar , badallar , bufar …) .

Ós

Ós

Pictocuentos

 

Pictocuentos

Pictocuentos

A Pictocuentos de moment podràs utilitzar “Rínxols d’or” . El conte és animat de manera que a cada escena , a mesura que una veu ho va relatant va transcorrent l’acció , de forma simultània apareixen els pictogrames a la part inferior de forma progressiva (per cert el conte és preciós).

A la part superior de totes les escenes trobaràs un menú que et permet : repetir l’escena , eliminar el so , ajustar els pictogrames . En l’ajust dels pictogrames pots triar color de la cantonada del picto , diferents tipus de fonts , posició del text damunt o davall del pictograma , eliminar la frase a les escenes , grandària dels pictogrames i lletra majúscula o minúscula .

Pròximament apareixerà “Caputxeta Vermella” .

Ajust dels pictogrames

 

Menú pictogrames

A Pictocuentos , Pictoagenda i Pictotraductor pots fer un ajust de la grandària i color del marc dels pictos , color , col·locació i font del text . A Pictotraductor i Pictoagenda pots triar el color del fons (jo m´estim més el blanc) .

Així que…

 

Muchas gracias pictoaplicaciones

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s