Què és Haiku Deck ?

Portada Cat Haiku Deck

Abans de començar .

Poc abans de Nadal vaig veure que hi havia les nominacions de 2013 als millors blocs en “The Edublog Awards ” . Com m’encanten les aplicacions vaig mirar a veure què hi havia a “Best mobile apps ” i em vaig trobar amb la sorpresa de Haiku Deck

Què ès Haiku Deck ?

És una aplicació que pots utilitzar tant amb l´iPad com a l’ordinador . Està pensada per a fer presentacions amb poc text i imatges de molta qualitat que enganxa de Flickr o bé des del teu ordinador o iPad i pots fer coses tan xules com aquesta . A més pots fer gràfiques molt senzilles .

Quina utilitat té per a treballar llenguatge ?

Bé és evident que per a treballar vocabulari pot anar bé , però duc un temps cercant i preparant material per a treballar Teoria de la ment (no et perdis el bloc “El sonido de la hierba al crecer”  si cerques material per a treballar TOM ) i de moment em va servir per a preparar material treballar el sentits i  emocions simples-complexes (serà la propera entrada) . També pot anar molt bé per treballar emocions basades en situacions ( aquí és més difícil trobar imatges i encara no l’he acabat ) . Al final de l’entrada vos deix els enllaços directament a Haiku Deck  i així podeu veure com queda o bé pots anar a aquesta entrada descarregar-lo.

Com s´utilitza Haiku Deck ?

Quan et dones d’alta i entres per primera vegada a  l’aplicació  trobaràs un tutorial molt senzill que de forma molt ràpida t’explica com utilitzar-lo. Així que no m’estendré molt i únicament explicaré la part del maneig d’imatges .

Menú numerat

Les icones que veus a la barra esquerra els he numerat : 1) Per introduir el text que vulguis i triar el format 2) et serveix per a manejar les imatges . 3) Per a posar el text en diferents formats ( hi ha bastants i alguns molt xulos ) . 4) Afegir les teves notes .

Si piques el que  està marcat amb el número 2 és el que fa servir les imatges i trobaràs aquest menú  .

Menú Imatges

Menú Imatges

A la part superior veuràs les icones (els he emmarcat en groc a la imatge inferior : – Image search : Per a cercar  imatges , si piques uns segons damunt d’una imatge que t’agradi veuràs que queda marcada amb una estrella . Això vol dir que la guardes com a favorita – Favorites : quan t’agrada una foto però no la vols utilitzar tot d´una ,  com he explicat fa un moment , la pots guardar i recuperar més endavant . Únicament guarda les últimes imatges que has marcat les més antigues no . – History : si entres aquí et mostrarà l’historial de fotografies que has estat buscant -Import : podràs triar entre agafar imatges del dispositiu des d´on treballes , fer una fotografia en aquest moment i utilitzar-la  o bé veuràs un apartat que posa ” Other sites and services “ : et permet agafar imatges en els teus comptes de Facebook , Instagram , Drobpox , Flickr , Picasa , Google Drive i Box .

A la banda superior dreta veuràs el símbol de “play” , et serveix per a veure la presentació.

A la banda inferior dreta està el símbol “+” que et serveix per a crear noves diapositives .

Inconvenients .

– L’aplicació d’iPad de vegades es penja ( poques vegades però bé alguna vegada … ) .

– Si baixes  la presentació en forma de PowerPoint no hi ha hagut manera d’obrir- amb versions antigues de PowerPoint . Sí he pogut fer-ho amb la versió 2007 però clar no totho té aquesta versió i a més per molt que li doni a “anomena i desa ” en versions anteriors , no m’ha funcionat : (

– Va bé en PDF però no les imatges no queden tan vistoses com en PowerPoint .

– Respecte a Mac pots obrir-lo amb Keynote , però jo no he pogut . Supòs que ha de ser la última versió que jo no tenc (el meu ordinador té tres anys : ( ) .

– Si guardes una imatge a favorits no la guarda eternament , únicament les més recents .

Avantatges

– Pots baixar el material que has fet en format de PowerPoint i Keynote ( amb versions recents ) i si et funcionen és una passada .

-Pots baixar-lo en PDF però no queda tan vistós .

– Si enganxes les imatges des del teu dispositiu i no des de  Flickr ” voles ” .

– Una altra cosa que m’agrada molt, molt … quan has baixat el document veuràs a la part inferior dreta el nom de l’autor en blau i ” photo ” . Si punxes en ” photo ” et duu directament a la fotografia de Flickr ( si l’has baixat des d´allà) . Si t’obris un compte a Flickr pots tenir una carpeta de preferits on  pots tenir totes les imatges que t’agradin sobre un munt de temes que t’interessi treballar .

– És fàcil d’utilitzar .

– La que m´agrada més :  Les fotos queden de meravella ! ! ! ! ! ! ! ! !

Bé, em sembla que té moltes més avantatges que inconvenients no?

Aquí vos deix  els enllaços  al material en Haiku Deck  : els sentits 1  , els sentits 2  o bé pots anar a la següent entrada a on trobaràs una explicació del material que he elaborat i el podràs descarregar .

Xulo eh ? :) )

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s